Szybkie i bardzo łatwe w przygotowaniu ciasteczka czekoladowe.
Lekkie i pyszne, idealne do popołudniowej kawy, czy herbaty.
Składniki:
2 białka
szczypta soli
100 g cukru
250 g masła
260 g mąki pszennej
30 g kakao
kilka kropli ulubionego aromatu
Przygotowanie:
Miękkie masło utrzeć z cukrem na puch, białka ubić na sztywno ze szczyptą soli.
Mąkę przesiać z kakao, dodać do utartego masła z ubitą pianą. Delikatnie wszystko wymieszać, dodać aromat. Przygotowane ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką ( wybrać jak największą). Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wyciskać ciasteczka, nadając wzór ósemki.
Piec w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni, przez 6-10 minut.
Smacznego :)